Då var helgen slut.

Byggen, Pelletspanna / Permalink / 0

Lyckades ej färdigställa pannan, saknas att göra uttag för rökröret och lite fästen för yttre plåtar mm. Ja provtryckning måste också göras. Den läker säkert i någon svets för det finns så många svetsar och miggen har en tendens att flyta på plåtarna när man krämar ordentligt.


Hade två missar i min ritning, bakre plåt mot asklåda var 40mm fel höjd och kikhål till eldstaden.  Kikhålet fick jag på hjärnan när jag låg i sängen och försökte somna. Men det är åtgärdat nu.


Här är det förbenade kikhålet. Här är en bild på ask/sotlådan.Här saknas en plåt. Det man ser är sotlådan och den skall ej synas.
Det skall en plåt över och sedan isolering.Här är det lite jobb kvar med fästet till lådan och handtag.
Foten är en 10mm plåt med några förstärkningar och bultar för justering.Skall försöka förbereda under veckan med fästen och annat smått så jag
kan färdigställa under nästa helg.

Pelletspannan börjar ta form.

Byggen, Pelletspanna / Permalink / 0

Det gick ganska bra att konvertera oljepannan till pellets. Enda överraskningen var el-slingorna som krockade med konvektionsrören. Gick en hel del tid till att anpassa infästningen för el-slingorna. Det fanns 10mm att spela på. Antingen tog dom i konvektorrören eller så tog dom i vattentanken.


Pannan blev ej helt färdig idag. Återstår att svetsa en plåt under brännarluckan och asklåda + sot lock.
 

Här åker oljetarmarna ut


En oljeeldstad.Test av konvektorrör

Montering eldstadMätning av rökrör från eldstadMontering konvektionsrör och rökrör. (Blästrade)Svetsning av rören
Saknas mellanvägg som skiljer in och ut gaserna.Äntligen får man stänga magen på den nya pelletspannanHär ser man att plåten under brännarluckan sakns.Sido vyOch här ser man modifikationen man fick göra för el-slingorna.Imorgon får man fortsätta men kan bara arbeta till 14:00 för 15:00 spelar
Asplöven en träningsmatch mot Luleå J20.


Plåtarna har kommit och oljetanken är nästan ute.

Byggen, Pelletspanna / Permalink / 0

Ja då börjar arbetsveckan lida mot sitt slut och man får börja med sina egna projekt. Har haft ett litet slitautoljetanken projekt under veckan. Kan säga att det inte var någon givande stund. Fy f....n vilket slit. Tog ca en timme att tömma och rengöra tanken, Kopplade en gammal dammsugare i tankröret så man fick ut den värsta stanken, sedan öppnade jag locket på tanken och sög ur oljan i en grovis, sågade upp ett hål längs ena långsidan och sprutade avfettning i hela tanken sedan var det bara att skölja med vatten och suga ur skiten. Efter det var det såga som gällde, och vilket slit det var. Sågade i tre timmar och var helt slut. Lämnade tre snitt till idag och nu är det färdigt. Har varit ensam så jag orkade inte börja bära ut eländet för då skrapar man alla nymålade väggar i källaren. Får ta det under helgen om jag hinner.


Här är en bild på en slaktad 40åring.Men det bästa som hänt idag var att jag satt med en arbetskamrat på lunch och sa att det var synd att man inte fått plåtarna till pannan och just då ringer telefonen och jag funderar vem f..n ringer mitt i min lunch men blev glad av att höra att det var lasermannen som hade plåtar för avhämtning. For som en oljad blixt dit och nu är det bara att skära och svetsa så man får byta pannan innan kylan kommer.

Rena och fina plåtar till pelletspannan. Blir en fröjd att svetsa i detta.


Till top