Målarbox

Bil, Lackering / Permalink / 0
Hjälper en polare att bygga en box för billackering. Boxen kommer ha genomflödes princip på ventilationen och klarar av 60-70 grader värme. Belysningen blir infälld där det går för att minska damm problem. Idag var vi tre gubbar och fick upp regelverket.

Ford och eländet tar aldrig slut

Allmänt / Permalink / 0

Min ford har inte fungerat en hel månad utan att man fått åtgärda något. Bytte dieselpump för ett tag sedan och trodde eländet var slut men nej, efter att ha fått köra ett par veckor så börjar den axelerera som en F1 bil, ibland när man ligger och tuffar på 90kmh så ett tu tre har man 5000hk under huven och bilen axar upp till 140 utan att man rör gasen. Felet var givetvis luft i bränslet.


Hämtade ett filter och handpump från skroten så man får byta bort den där LUCAS prylen Ford lyckats klämma fast på sidan av motorn. Tillverkade ett nytt fäste och monterade dit prylarna. Fick genast ett ordentligt tryck i bränsle ledningarna.

Här är det nya fästet.Här sitter nya filterhuset fast på samma ställe som den tidigare Lucas skiten.Här är den nya handpumpen.

 

Efter det var fixat tänkte jag att nu är allt vid motorn bytt så det är lika att man kollar hur det är vid tanken. Tog lös givaren från tanken och rören var lite rostiga. Ett litet rosthål fanns på sugröret och det var säkert det som bidrog till att bilen fick luft i systemet. Värmde lös lödningarna på både till och retur röret och bockade två nya koppar rör till den så man säkert slipper rostproblem. Fick även hårdlöda fast tankgivaren på tilloppsröret, ville inte löda den ifall det lossnar.Kanske var onödigt att byta filterhuset men nu är det gjort och jag slipper Lucas prylen. Backventilen i den Lucas prylen är inte det bästa här på planeten. Lätt att det kommer skit imellan gummiventilen och då rinner bränslet ner i tanken och man har luft i systemet.

Bilen går bra igen. Dieselpumpen jag bytte till  var från en nyare Mondeo och då får man en pump med ett membran som ökar bränsletillförseln efter trycket på turbon. Tror jag fick 15-20 hk extra med den.

Nu är det dax för en bastu.

Till top