Fälgarna fäqdiga

Här är en bild på de färdiga fälgarna. Breddade till 5.5 tum.

Fälgar igen.

Var och blästra och sprutade grundfärg på fälgarna idag. Skall spruta på lite silver och klarlack imorgon.

Vägg

Idag blev det att skruva fast väggarna efter lite justering. Vi fortsätter nästa vecka med tyget och lister.

Inredningen fortsätter

Vi har fortsatt bygga väggarna idag. Vi fick färdigt alla skivorna och skall nu börja klä dem. Sedan måste vi koppla lite belysning utvändigt så den är laglig att köra.

Fälgbreddning

Fortsatte med fälgarna idag. Valsade ringar och punktade ihop sedan var det bara att helsvetsa. Man måste vara noggran när man punktar så allt är i linje och även märka delarna före man delar på fälgen så allt hamnar på rätt plats o rätt fälg.

Forden

Har fortfarande lite start problem med bilen. Kollade med en genomskinlig slang och konstaterade att det kommer lite bubblor i dieseln. Efter en massa testande så var det via handpumpen bubblorna kom. For på jobbet och tillverkade en klämma till pumpen så man kan spänna locket. Får se om det hjälper.

Vinterutrustning

Skopan på min traktor har varit lite sliten efter för mycket tung blöt snö man knuffat och lyft. Idag blev det då att vinterutrusta traktorn med snöslunga och samtidigt svetsa lite förstärkning på skopan. Svetsade på ett plattjärn 15x60mm och använde tvingar till att rikta skopan. Fixade även en ny fjäder till tippen eftersom den gamla var som en slak pitt. Så nu kan snön komma när den vill.

Hemmabygget

Pelletspannan har varit i drift ett helt år nu utan problem. Under sommaren har jag kört på el. När man kör på el så blir bara halva pannan varm. Den skiktar sig så nedre delen är kall. Med pellets så blir hela pannan varm och lagrar mer energi eftersom konvektorrören tvingar rökgaserna genom hela pananns tank. Roligt att det har fungerat så bra fast det är ett hemmabygge.

Miljöbränsle

Idag har jag burit ner 12480 kWh i källaren. Skönt att ha rejält med pellets i källaren nu när vintern är på g. Nästa last blir 2010.
RSS 2.0