6 timmar målning

Bil, Lackering / Permalink / 0
Kl 8 på morgonen började vi måla boxen och blev klara vid 14 tiden.
Blev mycket bra ljus i boxen efter målningen, kameran hade problem att ta bilder efter målningen pga ljuset.

Här är en bild före målning, Vi hade ett provisoriskt filter nr vi målade eftersom det riktiga ej kommit.Och detta efter.Vi rullade in en bil för att kolla hur ljuset fördelas på bilen. Bilen såg bra ut i den mindre ljusa hallen men när den var inne i boxen såg man en del mindre bra lackjobb på den.Nästa vecka skall vi montera glas över lamporna och alla filter så man får måla någon bil.

Snart färdig

Bil, Lackering / Permalink / 0
Nu har vi slitit lite mer med lackboxen. Det har blivit en hel del plåttillverkning till ventilationen för att få alla funktioner. Vi har försökt bygga allt så man får ett bra flöde genom boxen utan att det skall bildas virvlar.

Tilluftsfläktens utblås är nu styrt så att luften kommer in genom sidan på plenumet och förhoppningsvis så får vi då ett jämt flöde genom filtret. Tilluften är byggd längst in i boxen och startar uppe i taket, storleken på filtret är 3.5 meter bred och 2 meter hög.

Tilluftsfläktsystemet är uppbyggd med automatiskt kallrasskydd som öppnar när man startar systemet, den har två filterkasetter på 60*60cm före värmebatteriet, ett stort värmesystem med automatisk temperaturhållning som kan ställas mellan 20 och 50 grader, Fläkten har en 5.5 kW motor. 

Frånluften är byggd i andra gaveln och fördelad på båda sidorna längst ner, här har vi förberett så vi kan utöka uttag för frånluft ifall det blir problem.

Frånluftsfläkten är på 4kW.

Hela fläktsystemet har en styrning så man kan justera tiden när tilluft eller frånluft startar respektive stannar vid påslag eller avslag.

Vi har ej kunnat mäta luftströmmningshastigheten eftersom vi ej har fått tilluftsfiltret men däremot så har vi ställt in övertrycket till 0.5mm vp. Vi provade att blåsa upp allt slipdamm i boxen med fläktarna påslagna och det tog cirka 1.5 minut för systemet att tömma boxen på allt damm. 

Imorgon skall  vi måla boxen invändigt. Vi har valt en helblank vitfärg för att få bästa möjliga ljusspridning inne i boxen.

Här byggs frånluften.Skall försöka uppdatera med nya bilder imorgon.

Bytt bil

Bil / Permalink / 0
Har bytt bort Forden mot en Saab 900. Saaben köpte jag medveten om att framhjulslagret var dåligt, Var och inhandlade två nya lager och bytte dessa idag. Det var inga problem att byta lagren men däremot så uppstod ett litet problem med ABS givarens hållare. ABS givaren sitter i en typ aluminiumhållare och den hållaren hade erroderat så det inte fanns kvar material för att bulta fast den, ett tu tre under skruvandet såg jag att ABS givaren dinglade i kabeln. Var bara att hitta något material att tillverka en ny hållare. Tog en plastbit på 30*40mm borrade lite hål och gängade nya fästhål i den och det blev bra.

När jag lossat fjäderbenet och monterade bort lagret så tyckte jag att skicket på fjäderbenet inte var det bästa så jag tog den in till blästern och blåste bort all rost och målade den så man har frächa grejer att montera nya lager och givare på.


Lagret var ganska slitet och ljudnivån inne i bilen var inte det roligaste. När man körde rakt fram eller svängde vänster så lät det mycket. Lagret som var slut satt på höger sida. Fettet inne i lagret var fastbränt och hade liksom ingen smörjande egenskap kvar. Bytte båda lagren så man slipper en överraskning med andra lagret efter några veckor.
Bilen blev tyst och behaglig efter bytet.

Efter blästringen blåste jag på ganska tjockt med grundfärg på fjäderbenet före lagermontaget.Efter lagret var monterat målade jag fjäderbenet i en mörk grå färg sedan var det bara att skruva ihop bilen.Lätt att få en Lördag att gå.

Till top