Snart färdig

Bil, Lackering / Permalink / 0
Nu har vi slitit lite mer med lackboxen. Det har blivit en hel del plåttillverkning till ventilationen för att få alla funktioner. Vi har försökt bygga allt så man får ett bra flöde genom boxen utan att det skall bildas virvlar.

Tilluftsfläktens utblås är nu styrt så att luften kommer in genom sidan på plenumet och förhoppningsvis så får vi då ett jämt flöde genom filtret. Tilluften är byggd längst in i boxen och startar uppe i taket, storleken på filtret är 3.5 meter bred och 2 meter hög.

Tilluftsfläktsystemet är uppbyggd med automatiskt kallrasskydd som öppnar när man startar systemet, den har två filterkasetter på 60*60cm före värmebatteriet, ett stort värmesystem med automatisk temperaturhållning som kan ställas mellan 20 och 50 grader, Fläkten har en 5.5 kW motor. 

Frånluften är byggd i andra gaveln och fördelad på båda sidorna längst ner, här har vi förberett så vi kan utöka uttag för frånluft ifall det blir problem.

Frånluftsfläkten är på 4kW.

Hela fläktsystemet har en styrning så man kan justera tiden när tilluft eller frånluft startar respektive stannar vid påslag eller avslag.

Vi har ej kunnat mäta luftströmmningshastigheten eftersom vi ej har fått tilluftsfiltret men däremot så har vi ställt in övertrycket till 0.5mm vp. Vi provade att blåsa upp allt slipdamm i boxen med fläktarna påslagna och det tog cirka 1.5 minut för systemet att tömma boxen på allt damm. 

Imorgon skall  vi måla boxen invändigt. Vi har valt en helblank vitfärg för att få bästa möjliga ljusspridning inne i boxen.

Här byggs frånluften.



Skall försöka uppdatera med nya bilder imorgon.
Till top