Tiptronic lagning

En kompis fick problem med sin automat på en Golf. Det sitter en Tiptronic låda i denna bilen. Han plocka ur lådan och dumpade den till mig. Plockade isär den och hittade redan felet i ett tidigt stadium så det fanns inget behov att riva hela lådan. Jo problemet var att backen slutade fungera. Den varnade inte det minsta utan backen vart död bara ett tu tre. Anade att det vart något mekaniskt som gått sönder för annars brukar det starta med lite slir eller att det nästan fungerar. Så när jag plockade isär hittade jag bromsbandet som är i ingrepp på backen. Bandets beläggning var bra men stålet hade gått av där tryckstången trycker. 
 
Beställde nytt bromsband, filter och lite packning på tub så var felet fixat. Delarna går på 1500kr. Nu fungerar den fint igen.
 

Vakthund

Här på våran gård lever man farligt när hunden är på vakt.
 

Grillstuga

Vi har ett lusthus eller vad man nu kallar det som vi använt som förråd. Nu i sommar så tyckte jag det var dax att göra något vettigt av det. Tyckte grillstuga är bättre så då drog jag igång projekt grillstuga. Golvet var inte så fint gjuten så det var där jag startade. Först kollade jag vad det fanns för grillar på marknaden. Ville inte börja svetsa och böka utan hellre lägga tiden på grilla mer. Hittade en fin grill med rökrör och alla tänkbara tillbehör man behöver. När jag hade alla måtten startade jag med golvet. Isolerade ned 70mm friggo och lämnade plats för en luftkanal som mynnar ut under grillen så man slipper drag kring fossingarna. Sedan på med 40-50mm betong och behövlig armering. Byggde upp bänkar runt nästan hela stugan. Lyckades klura ut ett system så dem bara sitter fast i väggarna. Ville inte ha en massa fula ben ner mot golvet. När det var klart kastade jag in grillen och frugan fyllde på med fluff och lull så det blev mysigt. Nu har vi grillat och testat med olika drycker och det fungerar kanon. Nästa sommar klinkrar jag golvet om det inte finns några sprickor i det gjutna. Man vet aldrig hur det håller med kyla och sådant elände vi har här i nordpolen.
 
 

Snöslunga 2.0

 
Skrev en hel del men det gick åt helvete för när jag infogade bilder hamnade dem före texten och när jag skulle flytta texten med surfplattan så ($!&$&÷&€$€₩¥€#&&¥€$7£;×7;%!$€%%€;&;$*;$(((!*.
 
Försöker på nytt. Har kört med hemmabygget ett par år och hittat små buggar. Slungan läcker lite snö i utkastartornet. Kapade lös tornet och flyttade fram det 50mm och hoppas nu att snön följer tornet bättre.
 
 
 
När det är blöt snö vill inte slungan käka snö. Tog då och skar ut stora musöron som jag svetsade fast på rotorn så den skall bli lite mer hungrig.
 
 
 
Har även gjort en service 2.0 på Masseyn. Uppgraderat till växleström, ny kylare, varvräknare, ljuddämpare, framdäck och ny lack.
Tog bara en timme att få in detta inlägg. Detta suger eller så är jag totalblåst.
RSS 2.0