Golvet klart

Hus och garage / brädriva, gjuta, stålglätta / Permalink / 0
Idag fick jag betongen. Super bra service av Sune på betongstation i Kalix. Killen som körde bilen var trevlig och kunde verkligen sin sak. Det var samma kille som var med betongen till garaget.
 
Var först lite orolig om det skulle gå att köra in rännan genom fönstret. Men det var inget problem. Killen som körde bilen backade bilen på rätt plats direkt och hivade in rännan genom fönstret som att han inte gjort
annat i livet.
 
Sune på betongstation ordnade en fin blandning så det var lätt att fördela ut med spade och en raka. Beställde 3 kubik och det var nästan exakt. Hade förberett plats där han kunde dumpa betong om det blev över.
 
 
Sedan var det bara att gunga ut betongen med hemmatillverkade slodan. Sparade den från garage gjutningen eftersom tanken var att göra detta golv i framtiden. Slodan är tillverkad av ett 70-80mm plaströr som är ca 80cm långt. Sedan ett skaft fastskruvat på röret. I garagebygget hade jag ett 5 meters skaft som jag sågade bort och sparade endast nedre delen och nu skruvade jag på en 2 meters 45x45. Det blir hyfsat slätt med slodan.
 
 
Sedan var det bara att vänta tills det blev nog hårt för att börja brädriva och stålglätta golvet. Jag och Jeppe förde lite rivmaterial till sopstation medans betongen fick hårdna. Vi var även och köpte material till en grå jako bur. När betongen stått i ca 5 timmar gick jag och kollade läget. Betongen hade nästan blivit för hård redan. Bäst är när man kan trycka ner skon 2-3cm i men nu kunde man gå på den utan att det blev djupare spår. Blev lite brådis att starta med efterbearbetningen. Jeppe hämtade ett gäng frigolitskivor och jag började brädriva. Sedan insåg vi att båda måste kämpa fort för det blev bara hårdare och hårdare. Jeppe fick dra det tyngsta lastet och brädriva och jag kom efter med stålisen. Vi vart hyfsat slutkörda när golvet vart klart.
 
 
Och när vi var klara märkte jag att jag hade otroligt ont i foten. Lyckades trampa på en spik när vi förde soporna. Hade inte tid att tänka på det medans vi höll på med rivandet och stålandet men när jag skulle gå in var det ont så in i ........
 
Till top