Fäste för växellåda

Jobbar på fästet för växellådan och stegarna till bakaxeln som samtidigt skall binda ihop ramkrysset. Har varit en massa klippa och klistra med det också.  När mallarna var ok så skar jag delarna med en plasma.  Måste säga att plasman är super. Sedan slipa kanterna och prova att det blev ok.  Punktat ihop mittendelen men måste blästra den före svetsning. Har även en balk för bakre stötdämparna som skall blästras. Åker i morgon till firman och blästrar och skall även se om jag kan hitta någon bra bit till att skära plåten som kommer under mellan/krysset.
 
 

Motorfästen

Fick tillverkat motorfästen på söndag. Var lite klurigt att få alla mått men efter en massa klippande och klistrande så gick det vägen.
 
 

Krysset på plats

Var en bra dag idag. Fick krysset monterat och Asplöven slog Västerås. 
 
 

Äntligen

har man slipat färdigt ramkryssen. Är hyfsat less på slipa. Imorgon är det hockey, Asplöven vs Västerås så man hinner nog inte göra så mycket men jag skall försöka få kryssen fast i ramen. Ja just det jag tillverkar två kompletta ramar, en kompis skall ha en ram.
 
Här är lite bilder på oslipade och slipade delar.
 
 

Ramkrysset fortsätter

Under veckan blev ramkrysset färdigsvetsat. Jeppe tog med dem till utbildningen han går på och tiggade ihop dem. Var idag och slipade ett färdigt. Skulle varit och slipat på lördag men blev en sen kväll på fredag och en massa saker att göra hemma tog all tid. Får åka under vackan och fortsätta slipa. 
 
 

Ramkryss

Idag blev ramkrysset ombyggda så man får motor och låda att passa. Gick en hel dag för att göra ändringarna. Nu återstår helsvetsa och slipning sedan svetsa ihop hela ramen.
 
 

Framvagnsbalk

Fick uppmätt ramen i jiggen. Nu är allt på milimetern och framvagnsbalken fastpunktad. Enda eländet är att en balk krockar med hairpinsen. Måste fundera ut en lösning på det.
 
RSS 2.0