Hundkojan

Bil, Byggen, Lackering / Permalink / 0
Jag hade en BMC 850 för ett tag sedan eller det var sommarn 2005 jag köpte den som ett projekt. Den var en hel del rost på den bilen. Även det mekaniska var slitet. Bytte ca 3 kvadrat plåt. Det var typ alla sidorna 20 cm in på bilen. Knackade mesta plåten själv efter behov. Efter rosten var lagad blästrade jag allt som gick att blästra och målade med epoxi. Det var ett färgsystem för saltvattenhamnar jag satte som grund och sedan en normal billack med grundfärger etc. Mycket av det mekaniska fick jag bearbeta och sätta i hylsor för att få bussningarna att passa. Även alla gummibussningar tillverkade jag till bilen men det skall jag skriva om senare. Efter lack var det en massa smådelar som även blästrades och lackades så som bärarmar, värmesystem, ratt, tank mm. Sedan var det en massa montering. Nya kromdelar beställdes från England. Här följer lite bilder på projektet.
 
 
 

Hot Rod ramen klar för slutsvetsning

Byggen, Hot Rod / Permalink / 0
Idag har jag och Jeppe varit och gjort de sista slutjsteringarna på ramen och delarna. Nu återstår ca 40 meter svets. Lär ta en hel dag så det lämnas till nästa helg. Vi måste även färankra ramskenorna så dem inte vrider sig när vi gör slutsvesningen. Trodde det skulle gå lite fortare att få ihop den men det är mycket mätande och justerande som tar tid. Man vill ju att allt blir bra nu för då underlättar det när man skall bygga karossen.
 
 
Måste även bygga en fågelbur åt gråjakosarna. Den skall platsbyggas i vårt lilla vardagsrum. Dom små rackarna dammar en hel del så jag tänkte bygga in någon tystgående fläkt med något filter så det värsta stannar i filtret.
 
Fick ingen bra bild idag på bygget, släckte lyset i hallen och kom på att jag inte fotat och mobbakamerans blixt är inte något att skryta med. Bllev bara något suddigt blurr.
 
 

Hot Rod ramen

Byggen, Hot Rod / Permalink / 0
Idag var det planerat att helsvetsa vissa delar men så blev det inte. Jag hade ju kvar att boxa nedre delen av ramen och avslutningen fram på ramen. Så idag var det boxning och lite detaljarbete. Fick även slipa lös några svetsar mitt på en skena för den var lite skev och rikta upp den.
 
 
Till top