Hundkojan

Jag hade en BMC 850 för ett tag sedan eller det var sommarn 2005 jag köpte den som ett projekt. Den var en hel del rost på den bilen. Även det mekaniska var slitet. Bytte ca 3 kvadrat plåt. Det var typ alla sidorna 20 cm in på bilen. Knackade mesta plåten själv efter behov. Efter rosten var lagad blästrade jag allt som gick att blästra och målade med epoxi. Det var ett färgsystem för saltvattenhamnar jag satte som grund och sedan en normal billack med grundfärger etc. Mycket av det mekaniska fick jag bearbeta och sätta i hylsor för att få bussningarna att passa. Även alla gummibussningar tillverkade jag till bilen men det skall jag skriva om senare. Efter lack var det en massa smådelar som även blästrades och lackades så som bärarmar, värmesystem, ratt, tank mm. Sedan var det en massa montering. Nya kromdelar beställdes från England. Här följer lite bilder på projektet.
 
 
 

Hot Rod ramen klar för slutsvetsning

Idag har jag och Jeppe varit och gjort de sista slutjsteringarna på ramen och delarna. Nu återstår ca 40 meter svets. Lär ta en hel dag så det lämnas till nästa helg. Vi måste även färankra ramskenorna så dem inte vrider sig när vi gör slutsvesningen. Trodde det skulle gå lite fortare att få ihop den men det är mycket mätande och justerande som tar tid. Man vill ju att allt blir bra nu för då underlättar det när man skall bygga karossen.
 
 
Måste även bygga en fågelbur åt gråjakosarna. Den skall platsbyggas i vårt lilla vardagsrum. Dom små rackarna dammar en hel del så jag tänkte bygga in någon tystgående fläkt med något filter så det värsta stannar i filtret.
 
Fick ingen bra bild idag på bygget, släckte lyset i hallen och kom på att jag inte fotat och mobbakamerans blixt är inte något att skryta med. Bllev bara något suddigt blurr.
 
 Här en till bilden som är inspiration för bygget
 

Hot Rod ramen

Idag var det planerat att helsvetsa vissa delar men så blev det inte. Jag hade ju kvar att boxa nedre delen av ramen och avslutningen fram på ramen. Så idag var det boxning och lite detaljarbete. Fick även slipa lös några svetsar mitt på en skena för den var lite skev och rikta upp den.
 
 

Rambygget går bra

Idag har ramen börjat ta form och övergått från en plåthög till en ståtlig 34 Ford ram. Nästan allt är punktsvetsat nu. Imorgon blir det att tigsvetsa framvagnsbalken och ramkorset så man kan slipa dessa före de svetsas ihop med ramskenorna. Sedan blir det att svetsa skenorna. Med andra ord mycket svetsning kvar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ram till hot rod

Idag har jag och Jeppe börjat bygga ramen till mitt nya bygge. Måtten på ramen är från en Ford 1934 ram. Har ritat upp den på Autocad så jag kunde få delarna utskurna med laser. Vi har punktat en av skenorna och framvagnsbalken. Imorgon fortsätter vi och hoppas man får ihop två skenor så man ser helheten.

Dynaflow automatlåda

Lagade en Dynaflow växellåda i veckan. Backen hade slutat fungera. Det är ett vanligt fel på dessa lådor. Har man höga varv på motorn samtidigt som man lägger i backen så drar den i backens band hårt och armen som drar i bandet spricker. För att byta armen måste man lös med ventilpaketet och bakre struten. Här följer några bilder på lådan och trasig arm.

Reparera Jetaway automatlåda

Fick laga en Jetaway automatlåda. Var ingen lätt uppgift. 3an och 4an saknades. Lådan var renoverad i USA. Plockade isär den och hittade två fel. Lamellerna i bakre kopplingen var felmonterade. Stål/lamell var i fel ordning. En av lamellerna hade fallit mellan inre axeln och kolven. Var tvungen att bytra inre axelns hub för den hade slitits av de felplacerade lamellerna. Sedan var även inre turbinen fel shimsad. Plockade ihop den och trodde allt var ok men det var det inte. Det saknades en liten stoppinne i en av ventilerna Tog ett tag att fundera vad felet kunde vara men det slutade bra och nu får killen köra med 4 växlar igen. Här följer lite random bilder på lådan.

Fönsterrenovering

Mina fönster i kalla delen av ladugården var i behov av lite service. Det var det vanliga med skrapa, olja, måla, kitta oxh måla igen. Eftersom dom var så slitna fick jag ta lös alla glas så det blev ordentligt.

Camaro lack

Har lackat en 69 Camaro. Bilen är plockad i molekyler och sedan sodablästrad. Bilen lackades med epoxi grund och sedan normal bilfärg. Denna bilen lackades i flera lager och sedan vattenslipades allt för att åter poleras blank och fin.

Bakskärm

Hjälpte en polare med hans bakskärm. Skärmen var bytt en gång men det var inte utfört så seriöst. Polaren har renoverat bilen och ville inte lämna den fula bakskärmen så vi gjorde en mall på skärmen, klippte ut en plåt och körde den i engelska hjulet tills vi fick rätt form. Sedan skar vi bort den gamla skärmen och svetsade dit den nya.

Bygga garage

Tror inte jag skrivit om mitt garagebygge. Startade bygget i juli 2010 och var färdig i september. Byggde garaget in i min ladugård. Var en hel del slit med att få bort gamal betong och gräva ur så man fick isolering under golvet. Fick även förstärka kantbalken eftersom den var procentad med så mycket sten. Sedan var det det normala med isolering av väggar och tak, eldragning och målning. Tycker resultatet blev bra och garaget har varit varmt och gott i tre vintrar nu. Här följer lite bilder på bygget.

Bygga säng

Blev less vår gamla säng eftersom det låg sladdar under, över och på sidorna ja överallt och så satt dom i dammsugaren och det blev kaos. Man har ju så många paddor, telefoner mm så alla uttag ser ut som Tjernobyl. Tänkte då att vi går på Ikea och köper en säng med inbyggd belysning och uttag för apparater. Men den gubben gick inte, det fanns sängar i alla former men inga praktiska. Så det var bara att göra en så man fick det man ville ha. Här är lite bilder på resultatet.

Nytt projekt

Har startat ett nytt projekt. Skall bygga en Hot Rod. Bilen skall bli en typ 34 Ford men med skönare linjer. Karossen skall jag tillverka själv i plåt. Kommer säkert vara en hel del fula ord som kommer ut ur munnen men det får man ta.
Har ritat upp ramen i AutoCad och beställt laserskurna plåtar som kommer svetsas ihop till en helboxad ram.
Idag var jag och Jeppe och byggde en vagn/arbetsbord/ram som jag skall bygga chassit på. Den är stabil så man kommer få ett bra chassi.
RSS 2.0