Sista gräsklippningen för året

Bygget har tagit all tid så gräset har inte blivit snaggat. Igentligen skulle gräset slutat växa men det har varit så varmt så det hade dragit på ca 15cm. Så idag klipptes det och gräsklipparen fick en tvätt före vinterförvaringen.
 
 

Sista skruven dragen

På fredag skruvade vi fast plåten som skall skydda kantbalk/syll mot regn. Så då blev projektet klart. Sedan senaste bloggen har vi grävt runt kantbalken och isolerat ca 60cm ut och hela kantbalken upp mot syll. Fyllt på med grus. Skruvat fast panelen och städat gården. Jeppe har fyllt på med möbler och ordnat en repeter så han har internet.
 
 

Färdig invändigt

Äntligen är allt klart på insidan, endast golvbeläggningen kvar men det blir om två månader när betongen torkat. På utsidan är det kvar att gräva ca 3 meter av 15 för isolering av kantbalk och sedan skruva en plåt som skyddar syll och kantbalk från regnet. Så ungefär 8 timmar kvar.
 
 

Spackla

Det var dax för spackel på väggarna idag. Så det blev lite remsor i fogarna och på med spackel. Även hundrummet blev färdig idag. Extra isolerade dörren och la in ett utegolv och lite plast över så betongen kan andas och torka. Kan ju inte lägga någon matta förän betongen torkat och det tar typ tre fyra månader.
 
 
 

Helt slut

Efter att ha isolerat taket i 7 timmar. Är inte så mycket plats där uppe så man får stå på knä/huk hela tiden men nu är det gjort och värmen är påslagen så man kan spackla imorgon.
 
 

Fredag

Vi fick tre timmar av kvällen i hyddan. Gipsskivorna sitter på väggen, några takplattor fick vi upp som kom ner när vi rev väggarna. Fick även ytterdörren uppskruvad. Vi var ju tvugna att montera ner dörren för att få ur stenjävlarna ur hyddan. Skrivit en handlingslista för imorgon då vi skall hämta isolering till taket. Finns fortfarande lite bygg att göra så som extra isolera dörren till hundarna och även täcka efter ena mellanväggen som vi tagit bort och sedan måste vi ha en fet golvlist.
 
 

Lite framsteg

Isolering, ångspärr och OSB skivor på hunddelen fick vi gjort i kväll. Gipsskivor imorgon. Lördag blir nog isoleravinden dag så man får slå på värme innan man börjar spackla och måla. 
 
 
 
 
 
 

Stänga väggarna

Blir inte så mycket gjort på kvällarna efter jobbet. Man måste äta och landa lite före man går ut. Idag gick vi ut kl 17 och slet till 20:30. Vi fick upp dörren till hundrummet och isolerat nedre delen av väggarna. Vi fick även stängt väggarna så hyddan närmar sig slutet fast det är ändå mycket kvar, isolering av tak och utsidan av grunden. Sedan skall en plåt upp mellan panelen och kantbalken så regnvattnet ej rinner mot syllen. Det är hängslen och livrem som gäller nu. Man vill inte ha någon rutten stinkande syll när man blir pensionär.
 
Här följer några bilder.
 
 
 

Massor med småsaker

Vi har gjort en hel del idag så som lagt in ny vindpapp på de öppnade ställena, skruvat fast alla reglar i syllen, sågat och skruvat fast regel nere vid syllen för ytterpanelen, fått upp alla eldosor och flexslang, fått upp några reglar för hundrummet. Imorgon hoppas jag vi får isoleringen i väggarna och stänga dessa,, vill även få upp sista reglarna i hundrummet och skivorna på väggarna där inne plus montera dörren dit så hundrackarna får bättre skydd nu om det börjar regna.
 
 
 
RSS 2.0