Badtunna

Idag beställdes en badtunna som skall användas flitigt till sommaren och även hösten. Blev hela paketet med ved och eluppvärmning sedan ett sandfilter som rengär vattnet och lite bubbel oxå. Kommer i delar så man får bygga ihop den själv. Tänkte lägga den mellan uteplatsen och grillstugan.
 
Leverantören blev badtunna24.se så nu är det bara att vänta några dagar och sedan bygga lite.
 

Lite plåt igen

Gjorde en ny torpedvägg för den förra vart inte så bra. När jag falsade plåten vart den böjd och sedan var den i kortaste laget.
 
Nu märkte jag upp var falsarna skulle vara och förskräckte den i Engelska hjulet. 
 
Sedan körde jag falsarna i plåten och då blev det mycket bättre. Nu är den rak och fin.
 
Efter det började jag jobba med plåten som förbinder torpedvägg en med ventilationsplåten.  Fick den bockad klart och märkt var den övre bockningen skall vara. Den bockningen blir ju i samma radie som ventilationsplåten. 
 
 

Gott och blandat

Vart lite av varje idag. Tillverkade lite verktyg till falsmaskinen och sedan vart det lite justering/ombyggnation av en plåt.
 
Svarvade ett verktyg som man kan använda till flera saker men främst till att runda av plåtkanter. Om man gör en 90 graders plåt vill man kanske att övergången är rund och nu kan jag göra en sådan övergång.
 
Beställde även skateboard hjul till falsmaskinen. Med dessa kan man göra en hel del saker. Man kan använda dem till att rundvalsa, göra spår typ eldflamma, göra lister mm. Men hjulfan var ju så smala. Fick bearbete dem lite så jag kunde lägga två hjul bredvid varandra. Testade lite och det fungerade bra.
 
Efter verktygen så justerade jag plåten som går in under huven. Vinkeln ute i hörnen var lite tokig. Den skall vinklas in mot kylaren eller hur man nu förklarar. Kylarmaskeringen blir kanske 50-60cm bred och plåten jag fixade ligger på 1200mm. Den skall då följa en rak linje från 1200 till 600mm.
 
 
 

Söndag

Idag så blev det gjort lite delar till polarens ram och även en plåt till mitt bygge. Kanske man får gjort lite extra till helgen eftersom den blir lite längre nästa vecka. Planerar även ett badbygge hem på gården. Tänkte bygga in en badtunna i altanen mellan uteplatsen och grillstugan. Har hittat ett paket som innehåller tunna, utvändig eldstad, sandfilter, eluppvärmning, bubbel och ett lock. Tror det kommer bli skönt att kliva ner i den med en pilsner i handen efter man byggt bil hela dagen.
 
Här är ram nr2. Kapat och borrat röret för bakre fjädringen. Skurit plåten som sammanbinder ramkrysset.
 
 
 
Klippte, bockade och falsade plåten som kommer bakom motorn. Nästa helg blir det att tillverka plåten som stänger igen hela torpedväggen.
 
 
 

Äntligen helg

så man hinner lägga lite tid på bygga bil.
 
Klippte två remsor och formade dem så jag kunde använda dem som mall till plåten framför vindrutan. Den behövde  en sista justering för att bli perfekt i form.
 
Sedan klipptes två plåtar till sidorna på torpedväggen och punktades fast.
 
Sedan var det dax för övre plåten av torpedväggen. Anväde samma plåtmall som jag gjorde tidigare till plåten mellan vindrutan och motorhuven. Klippte till den nya plåten i rätt form och sedan bockade jag kanten i falsmaskinen. Efter det formade jag dem ned krymp och sträckmaskinerna Och efter det punktades den fast.
 

Mera plåt

Oj det var en svår plåt som tog all hjärnkraft för att få gjort. Var kanske inte så svår att tillverka men att lyckas klura ut hur den släta plåten skall se ut före bockning och rundning var lite klurigt. Fick iallafall gjort den men några småjusteringar kvar.
 
Började först med en slät plåt i rätt storlek. Ristade lite mått på den och insåg att det måsta vara rundningar i sidorna som går ner i en 20 graders vinkel. Det var då det blev klurigt. Tog en papp och skulle ha den upp på bilen och sedan rita lite men det gick inte, då tog jag en plåt som jag böjde i rätt form och tejpade upp alla viktiga mått.
 
 

Plåtarbete

Var över till garaget och färdigställde nedre delen av sidoplåtarna. Nästa steg är att göra plåten som sammanbinder dessa och dit akall även vindrutan.
 
 
RSS 2.0