Badtunna

Hus och garage / Permalink / 0
Idag beställdes en badtunna som skall användas flitigt till sommaren och även hösten. Blev hela paketet med ved och eluppvärmning sedan ett sandfilter som rengär vattnet och lite bubbel oxå. Kommer i delar så man får bygga ihop den själv. Tänkte lägga den mellan uteplatsen och grillstugan.
 
Leverantören blev badtunna24.se så nu är det bara att vänta några dagar och sedan bygga lite.
 

Lite plåt igen

Hot Rod / Permalink / 0
Gjorde en ny torpedvägg för den förra vart inte så bra. När jag falsade plåten vart den böjd och sedan var den i kortaste laget.
 
Nu märkte jag upp var falsarna skulle vara och förskräckte den i Engelska hjulet. 
 
Sedan körde jag falsarna i plåten och då blev det mycket bättre. Nu är den rak och fin.
 
Efter det började jag jobba med plåten som förbinder torpedvägg en med ventilationsplåten.  Fick den bockad klart och märkt var den övre bockningen skall vara. Den bockningen blir ju i samma radie som ventilationsplåten. 
 
 

Gott och blandat

Hot Rod / Permalink / 0
Vart lite av varje idag. Tillverkade lite verktyg till falsmaskinen och sedan vart det lite justering/ombyggnation av en plåt.
 
Svarvade ett verktyg som man kan använda till flera saker men främst till att runda av plåtkanter. Om man gör en 90 graders plåt vill man kanske att övergången är rund och nu kan jag göra en sådan övergång.
 
Beställde även skateboard hjul till falsmaskinen. Med dessa kan man göra en hel del saker. Man kan använda dem till att rundvalsa, göra spår typ eldflamma, göra lister mm. Men hjulfan var ju så smala. Fick bearbete dem lite så jag kunde lägga två hjul bredvid varandra. Testade lite och det fungerade bra.
 
Efter verktygen så justerade jag plåten som går in under huven. Vinkeln ute i hörnen var lite tokig. Den skall vinklas in mot kylaren eller hur man nu förklarar. Kylarmaskeringen blir kanske 50-60cm bred och plåten jag fixade ligger på 1200mm. Den skall då följa en rak linje från 1200 till 600mm.
 
 
 
Till top