Första plåten

Hot Rod / Permalink / 0
Klippte första plåten till bilen idag. Bockat krympt och sträckt så den följer ramen i sidled. skall nu få den att följa ramen i höjdled och sedan forma den med en radie mot motorn.
 
 

Fortsättning på klippandet

Hot Rod / Permalink / 0
Har idag fortsatt och klippa mallar eller bygga upp formen på golvet och torpedväggen  i papp. Är nästan klar för att övergå till plåt. Formen jag bygger nu kommer jag bara att anväda till att ta mått från. Plåtarna kommer inte att se ut som formen. Plåtarna blir mer rudade i hörnen mm. Är lite klurigt att göra torpeden eftersom det blir så mycket annat som skall byggas ihop med den. Måste säkert lämna en hel del extra plåt runtom så man har marginal sedan när resterande delar skall sammanfogas. 
 
Lite bilder på dagens skörd.
 
Ser ut som en femåring klipper delar. Måste skärpa mig....
 
 
Här är torpeden uppbyggd. Blir lätt att ta mått på vart alla bockningar skall vara och även djupet.
 
Här är övre delen av torpeden mallad. Den har inga exakta mått utan är endast ungefärliga så jag får lögga på några centi och anpassa den senare.
 
Jeppe har även börjat plocka ihop den andra ramen.
 
 

Startat med golvet

Hot Rod / Permalink / 0
Tänkte man skulle höra med äntligen hemma hon med det där vita trasslet på huvudet om hon vill komma och klippa och klistra eftersom hon alltid gör det i tv. Har börjat göra mallar till golvet och växellådan. Är lite klurigt men roligt.
Här är några bilder på klippa och klisra.
 
Till top