hjulhus bak

Söndag blev en dag med byggande av hjulhus bak till hotrodden. Klippte ut lite plåt först och måtten utgår från det blivande däckets yttermått plus lite spelrum.
 
 
Valsade yttre svepet så formen blev ungefärlig
 
krympte sedan kanten på båda plåtarna före den skulle falsas till en radie. Detta måste göras för att när man skall ha en radie i plåten så blir den kortare och full i veck annars. plåtarna blir lite tokiga och vrider sig men allt blir bra när falsen körs.
 
Radien kör jag i falsmaskinen. Har ett radiehjul på ena sidan och skateboard hjul på den andra.
 
 
 och lite förstyvningar märktes och kördes i insidan av hjulhuset
 
plåtarna punktades ihop och väntar nu på en omgång från TIG svetsen.
 
 

En ny helg med hotrod bygge

Är lite varmt här uppe i norr. Man blir svettig bara av att tänka men det är bara att gilla läget för snart fryser man röven av sig.
 
Fortsatt arbete på golvet har det varit idag. Tillverkade en plåt till förarsidan och sedan plockade jag lös alla plåtar och gjorde sista finjusteringarna så allt skall passa bra.
 
Lite bilder på dagens arbete.
 

Två nya plåtar klara

Plåten över växellådan och en golvplåt blev klara idag. Gick riktigt fint idag så det var en skön avslutning av helgen.
 
Lite bilder på plåtarna
 

Lite plåt igen

Varit och jobbat på en plåt idag. Gick inte så bra för åskan ville att det skulle vara mörkt i garaget. Efter fjärde strömavbrottet slängde jag in handuken. Och plåten ville inte riktigt bli så som jag ville sad nå får fortsätta böka med den imorgon och då kanske den inte är lika motsträvig
 
Gjorde några plåtremsor för att få referenser och mått till plåten
 
Sedan klipptes en plåt och valsades lite
 
Lite krymp och engelska hjulet för att forma plåten
 
 Vika upp kanter i falsmaskinen
 
Massvis med justering av kanten med hammare, krymp och sträck för att få form
 
Sedan blev det jobbigt att få bakre delen att ligga mot ramen. Blev inte färdig så fortsätter imorgon.

Plåt över växellådan

Fick tillverkat en plåt över växellådan idag. Man börjar vara lite kompis med maskinerna nu så det går lite lättare och man har lärt sig göra mallar av papper.
 
Provade även om styrsnäckan passade. Var lite snålt om utrymme men det skall nog gå. Sedan är ju inte den slutgiltiga höjden på bilen bestämd så vi får se hur det går.
 
Här imellan plåtarna skall det tillverkas en plåt över växellådan
 
Började med att göra mall av grovt papper. Tejpade och klippte en hel del innan mallen var ok.
 
Sedan var det bara att överföra måtten på en plåt och klippa.
 
Plåten fick sedan besöka valsmaskin, kantvik, falsmaskin, sträckmaskin, krympmaskin, engelska hjulet och sedan avslutas i falsmaskinen med två falsar.
 
Sedan skruvades plåten fast. Svetsning blir det sedan när jag har fler plåtar klara. Är allrid bra att dem går ta lös ifall man vill överföra något mått till nästa plåt eller göra någon justering.
 
 
 

Badtunna

Har nu avnjutit flera bad i badtunnan. På midsommarafton var vi 7 pers i tunnan och det gick bra. Måste säga att det är otroligt skönt att sitta där i värmen och avnjuta en kall pilsner. Man blir riktigt trött efteråt och sover gott. Imorgon blir det att byta vatten för det har blivit sämre cirkulation på vattnet nu. Verkar som att förfiltret bör rengöras. Är lite svårt att ta lös det eftersom det inte finns någon ventil så man kan stänga retur sidan. Skall ordna en kulventil så man löser det.
 
 
RSS 2.0