Ingen återvändo

Nu är det mesta av torpeden svetsat på Hotrodden. Var tvungen att svetsa för att kunna gå vidare med golvet. Förstärkningarna nere vid golv/torped/dörr är också svetsade och nu är hela konsruktionen mycket stabil. Påbörjade golvet och gjorde båda sidorna på snea delen av golvet upp mot torpeden. nästa steg är att börja med plåten över växellådan.
 
Dagens bilder.
 
Sidoplåtarna svetsade
 
 
Förstärkningsplåtarna svetsade 
 
 
Golvplåtar tillverkade och fastskruvade
 
 
 

Bygga Hot Rod

Varit och byggt lite på rodden. Fått färdigt förstärkningsplåtar och även svetsat en massa småsaker så jag får torpedväggen tät nu när det närmar sig att slutsvetsa torpeden.
 
Lite bilder på dagens arbeten.
 

Hot Rod bygge

Blev det idag. Har ju kämpat med badtunnan i flera veckor men nu är den färdig så man kan bygga på hotrodden. Blev att svetsa fast lite delar kring sparklådan för att kunna fortsätta med förstärkningar kring torped/golv/dörr. Har hållit på svetsandet så man kan ta lös och justera efter behov men nu var det dax för svetsning. 
 
Tog lös sidoplåtarna och sparklådorna, körde sidoplåtarna i Engelska hjulet så jag fick en svag böj på dem och sedan gjorde jag en massa hål med håltång i delarna som skulle svetsas.
 
Sedan monterades allt tillbaka.
 
Efter det så fortsatte jag med förstärkningsplåtarna.
 
 

Badtunnan färdig

Då har man byggt färdigt badtunnan. Före jag byggde färdigt har jag provbadat två gånger för att vara säker på att allt fungerar. Man tror att det skall gå fort och enkelt att slänga ihop en badtunna eller jo det gör det men när man är så korkad att man skall bygga en massa trappor runt och gera 6 miljoner brädor så går det inte fort. Men nu är den klar och skönt så in i bomben är det.
Här följer lite bilder på den färdiga badtunnan.
 
 

Badtunna del 7

Nu är det inte långt kvar. Täcka sidorna på maskinrummet och ansluta rening, värme och bubbelsystemet och sedan skall det badas och tas några kalla.
 
Blev kanske lite i största laget men å andra sidan har man många trappor att sitta på.
 
 

Badtunna del 6

Det var en envis djävul. Hade det inte varit för en hel dag med regn hade nog baljan varit klar. Nu har jag kvar att lägga trallen på trappstegen och över maskinrummet. 
 
 
RSS 2.0