Ingen återvändo

Hot Rod / Permalink / 1
Nu är det mesta av torpeden svetsat på Hotrodden. Var tvungen att svetsa för att kunna gå vidare med golvet. Förstärkningarna nere vid golv/torped/dörr är också svetsade och nu är hela konsruktionen mycket stabil. Påbörjade golvet och gjorde båda sidorna på snea delen av golvet upp mot torpeden. nästa steg är att börja med plåten över växellådan.
 
Dagens bilder.
 
Sidoplåtarna svetsade
 
 
Förstärkningsplåtarna svetsade 
 
 
Golvplåtar tillverkade och fastskruvade
 
 
 

Bygga Hot Rod

Hot Rod / Permalink / 0
Varit och byggt lite på rodden. Fått färdigt förstärkningsplåtar och även svetsat en massa småsaker så jag får torpedväggen tät nu när det närmar sig att slutsvetsa torpeden.
 
Lite bilder på dagens arbeten.
 

Hot Rod bygge

Hot Rod / Permalink / 0
Blev det idag. Har ju kämpat med badtunnan i flera veckor men nu är den färdig så man kan bygga på hotrodden. Blev att svetsa fast lite delar kring sparklådan för att kunna fortsätta med förstärkningar kring torped/golv/dörr. Har hållit på svetsandet så man kan ta lös och justera efter behov men nu var det dax för svetsning. 
 
Tog lös sidoplåtarna och sparklådorna, körde sidoplåtarna i Engelska hjulet så jag fick en svag böj på dem och sedan gjorde jag en massa hål med håltång i delarna som skulle svetsas.
 
Sedan monterades allt tillbaka.
 
Efter det så fortsatte jag med förstärkningsplåtarna.
 
 
Till top