Två nya plåtar

Hot Rod / cowl panel, cowlpanel, falsmaskin / Permalink / 1
lyckades man göra idag. Förra helgen gjorde jag en men det vart bara en läroplåt. Blev inte så bra så jag fick ändra tillvägagångssätt.  
 
Nu trimmade jag plåten mer så den är så nära slutmått som möjligt och sedan kördes en del falsar.
Här ser man gamla plåten jag gjorde
 
Och här en bild på den nya
 
Gjorde ett nytt vändbart verktyg till falsmaskinen. Ena sidan har ett rakt mothåll och andra sidan har en rund axel som mothåll så kan man välja rakt när man kör rakt och den runda när man kör radie. Måste bara beräkna rätt när man klipper plåten så det finns plåt att stödja mot.
 
klippte nu plåten så jag kan köra mot mothåll istället för någon plåt jag måste punkta fast på plåten jag kör. Sedan var det bara att köra och det gick fint som snus. Här följer några bilder på dagens arbete.
 
 
 

Falsat en plåt

Hot Rod / Permalink / 0
Fick tillverkat ett nytt verktyg till falsmaskinen så jag fick rätt djup på falsen. Gjorde även lite styrplåtar så man får raka falsar. Sedan körde jag falsarna i plåten.
 
 

Falsmaskinen del 2

Hot Rod / Permalink / 0
Blev färdig med falsmaskinen och den fungerar bra.
 
Ersatte veven med en drivaxel på 25mm och fräste ett kilspår på 8mm i axeln. Sedan gängade jag två låsskruvar i sidan på axeln som låser axeln på delen där veven suttit.
 
sedan byggdes en momentarm på motorn och ett mothåll på falsmaskinen
 
På drivaxeln monterades en växellåda med utväxling 80:1 och på växeln en 3 fas motor på 180w.
 
 
motorn kopplades sedan i delta koppling
 
 
Motorn kopplades till en 1 fas frekvensomvandlare som ger ut 3 fas till motorn. Frekvensomvandlaren styrs via fot reglage som har två slutande microbrytare, en för fram och en för back. Frekvensomvandlaren har massvis med justeringar man kan göra. En viktig justering är accelerationen både på start och stopp så den stannar fort när man släpper pedalen.
 
 
 Provade att köra en plåt
 
Alla prylarna för att bygga motor på falsmaskinen är handlade på www.nimaab.se/se/  
 
Nu kan man fortsätta bygga bil igen.
Till top