Gamla bilar man brukat

Bil / Permalink / 0
Satt och tittade på lite foton på fd bilar man ägt. Synd att man inte har kvar någon. Priserna på den tiden var något helt annat än idag. 
 
T23an byggde jag samtidigt som polaren byggde en. Startade bygget i Februari 1990 och fick lägga försa rökaren på midsommar. Sedan plockades bilen isär och målades mm. Sommaren efter blev det Ab Svensk Bilprovning och slutbesiktning. Före det fick man körtillstånd för att få prvköra den och det ville ju SFRO oxå göra. När man väl fått körtillståndet så var det ju klart att man skulle ut på stan och brumma lite och då kom ju farbror haffa direkt och frågade vad det var för konstig bil. Undrade om vi verkligen fick köra med den och då slängde jag upp körtillståndet i snoken på haffa och han tyckte trevlig kväll på er och då vart det ju direkt hem och ta en dusch och på med rena kläder för nu skall det köras. Direkt man kom ut på stan så kom en ny farbror haffa och då var det slutkört. 
 
 
Efter t23an så blev det en Roadrunner 1970. Bytte 23an mot den. Det satt en 440 Six Pack i den och manuell låda. Bakaxeln var kortad och upphängd med stegar och coil-overs. Fixade ett litet lustgassystem till den och senare bytte jag manuella lpdan till en automat.
 
Roadrunnern byttes senare mot en Cuda. Den bilen var lite speciell för det satt en taklucka på den och chassinummret var inte som normalt. Det gick inte att tyda vad det var flr utrustning mm. Tror dessa bilar monterades i Europa. Cudan hade en 440 med 727 låda och 8 3/4 axel.
 
Till top