Bakskärm

Det har arbetats på bakskärm hela helgen. Börjar förstå hur engelska hjulet fungerar och har lyckats massera plåtarna så dom är hyfsat bra.
 
 

Skinnet

till bakskärmen är nu någotsånär klar. Skruvat fast den i övre delen och nästa steg är att göra en fals i den och sedan vika in kanten kring hjulhuset.
 
 

Engelska hjulet

Kämpat med engelska hjulet och bakskärmen. Ingenting ville gå som jag ville men i slutet av dagen gick det lite lättare. Har ökat radien på bakskärmen och sänkt bilen 7cm för att få proportinerna att stämma mellan hjul och bakskärm. Nu är det bra enligt mitt tycke.
 
Lite bilder på arbetet
 
 

Hot rod bygge hela helgen

Idag har jag klippt massvis med papper och papp för att få ut mått på plåtarna till baksärmen. 
 
Började med lite tunnare papper som är lättare att forma.
 
Sedan förde jag över formen från det tunnare till ett grövre så det är lite lättare att rista formen på plåten. Klippte ut plåt och markerade området som skulle formas. Sedan in i krympmaskinen och engelska hjulet och massvis med provmontage mot bilen för att se att det passar,
 
 
 

Vart tog tiden vägen

Jo handlade ett hus och renoverat det i några veckor sedan sålt det gamla och flyttat. Kan ju lugnt säga att det är jobbigt att flytta. Har nu spenderat tre månader på hus och tyckte det var dax att bygga lite bil.
 
Hämtade lite armeringsnät som jag skall använda till skelett på hotrodden. Måste ju få ett bra flöde i linjerna och då är ju armering stabilt och böjarna blir långa och mjuka. 
 
Byggt skelettet om än inte helt färdigt men en bra start så jag kan fortsätta med plåtarbetet.
 
Lite bilder på arbetet
 
 
RSS 2.0