Ytterdörren har fått lite omvårdnad

Hus och garage / Permalink / 0
Tåtningslisten var så sliten och ville inte göra det den var där för så jag beställde en ny v-list 12mm för sågspår från leifarvidsson.se. Var enkelt att byta, en liten spik i varje ände fick man ta bort med tången och sedan dra ur gamla listen. Monteringen var också enkel, bara trycka in den i spåret. Tröskellisten sitter i en aluminium profil och samma v-list passar i den.
 
 
 
Hade även en spricka i nedersta glaset vid dörren så jag bytte även glasen. Var några gul/brunfärgade glas med mönster. Gillade inte färgen eller mönstret så jag bytte mot frostat glas istället. Nu i efterhand så hade det fått vara något mönster för att bli riktigt 100. Men fick mycket bättre ljusinsläpp med frostat glas så det är ju bra.
 
 
 

Fälla träd och bygga staket

Hus och garage / Permalink / 0
Fällt lite träd på gården för att få det lite mer öppet och släppa in solen men efter att vi fällt några träd kändes det som man drog ner kallingarna när man stod på gården så vi byggde ett staket för att få upp kallingarna igen och rensade bort fler träd.
 
Tycker det är mer organiserat nu för staketet växer ju inte och det skräpar inte ner som träden gör.
 
Här ryker första trädet
 
Blev totalt 8 träd som plockades bort och sedan gallrat lite i dom som blev kvar. Byggde sedan ett 20 meter långt staket. Gick så fort att bygga så jag hann inte ta något foto förrän det redan var uppe. Tog en bild när tanten började måla.
 
När staketet vart klart fick XC70 traktorn rycka upp några mindre och gamla stubbar i slänten så det blir lättare klippa gräset. Fyllde på med lite jord och gräsfrön efter stubbarna. Plockade även bort 4 halvruttna stubbar på gården med spett och slägga idag.
 
Nu börjar det vara klart med jobb på framsidan av huset för denna sommar men nästa sommar blir det nog att plocka några stora träd igen.
 
Några bilder på framsidan.
 

Renovering av markiser och annat fix

Hus och garage / Permalink / 0
Slitit med diverse småfix på huset. Plattsättningen var delvis täckt av gräs och mossa så högtryckstvätten fick bekänna färg ändå tills den dog och ny fick inhandlas. Men plattorna blev rena och det var ju bra. Sedan plockade jag upp alla plattor och rensade bort allt gräs och elände, fyllde på med ny sand och ordnade upp rätt fall så vattnet rinner bort från plattorna.  Sedan tebax med allt och ny fogsand tillsattes och allt blev så mycket finare.
 
 
Efter plattsättningen var det dax att bygga en ny bro. Den gamla var lite sliten. Rev ner den gamla och åtgärdade även plattsättningen under bron innan en ny byggdes. 
 
Efter bron var det dax att renovera korgmarkiserna. Tyget var lite slitet och dekorlisterna var ett minne blott. Byggde en ställning så jag kunde fästa markiserna i bra höjd så det skulle vara lättare att jobba med dem och även för att ha koll på alla vinklar.
 
Märkte sedan väven i markisen med nummer 1,2,3 och även centrum på tyget och skenorna, spännande även lite järntråd mellan skenorna så dom hålls på rätt plats innan jag sprättade lös klammer och väv. Sedan tog jag vävbitarna och la dem på det nya tyget och ritade av formen och märkte ut nummer och centrum så det sedan skulle vara lätt att få dem på rätt plats innan man häftar fast väven.
 
Klippte ut väven och häftade fast den med häftpistol. Efter första markisen var jag less häftpistolen och åkte och handlade en luftdriven häftpistol. 
 
 
När väven var häftad så fortsatte jag häfta dekorbandet.
 
Tog ca 3 timmar per markis att byta väv. 
 
Lite bilder före och efter
 
 
Till top