Kamrem

Bil / Permalink / 2
Har oroat mig för kamremmen i min Ford. Rembyte skall ske vid 100 000km eller 5år, alternativt vid 65 000km vid hård körning. Bilen har gått 200 000km och är 11år. 

I service boken står det inte att någon bytt kamremmen och det finns inget märke i motorrummet som talar för att man bytt remmen. Har kört försiktigt nu i flera månader och varje gång man hör något ljud så tror man att det var remmen som lade sig som en matta på vägen och att ventilerna skall sticka upp genom motorhuven.

Såg att http://perry.blogg.se/ råkat ut för ett kamremmsras och då beslutade jag mig för att byta så man är på säkra sidan. Det var inte en dag försent se bilder.Fullt med textil under kåpan. Remmen är säkert från fabrik. Datum på alla delar var 96-97 och bilen är en 97'a. Remmen har gått 203 050km och är 11år.Har avfettat och spolat med högtryckstvätten före montering av de nya delarna så remmarna har en trevligare tillvaro där under kåpan.Här är de förbrukade slitdelarna. Vattenpump två remmar två spännhjul och ett stödhjul är utbytta till en kostnad av 1650kr. Delarna är pirat men ändå samma fabrikat som Ford säljer men utan Ford stämplar. Arbetstid för kamremmsbyte är ca 4 timmar.

Nej nu måste jag sluta med datan för tanten gapar efter den.
Till top