Bilen målad i den nya lackboxen

, Bil, Lackering / Permalink / 1
Jag och farsan har nu slitit i ca 25 timmar med min bil och fått på en ny lack. Eftersom bilen gått från grön till blå är det en hel del jobb. Vi har säkert maskerat i 10 timmar.

Började med att tvätta bilen med avfettning och högtryckstvätt sedan plockade jag bort fönster, handtag, lister, lampor mm för att få färg överallt utan att ha en massa spår efter färgen på alla lister mm. Efter alla delar var bortplockade så torkade jag bilen med thinner för att få bort allt fett, vax och elände som förstör lacken. Sedan var det bara att börja slipa och spackla all defekter.

Här kör vi på lite filler på bilen. Var en hel del stenskott som vi slipade bort.
Efter fillern drog vi på lite grå grundfärg för att vi skulle vattenslipa hela bilen och när man har grå grund på en vit filler ser man när underlaget är ok vid de ställen vi spacklat. Så länge det finns en grå fläck kvar i fillern vet men att det inte är 100.

När vi slipat färdigt maskerade vi hela bilen och målade innanför dörrar, motorhuv bagage. Efter det så tog vi bort all maskering och maskerade på nytt det vi målat för att inte få en massa torrsprut innanför dörrar mm.

Här är då bilen klar för lack. Rentorkad med degreaser och torkad med klibbduk även  plastdetaljer är grundade med Plastoflex före topplacken.

Nu var det bara att blanda färgen "Lesonal" med kulör RAL 5002 och börja spruta.
Farsan som jobbat som billackerare i 55år fick hålla i sprutan.

Här är då slutresultatet.

Körde på full värme i boxen och avmaskerade bilen efter en timme så man slipper klösa maskeringstejp i flera timmar imorgon eftersom den har en tendens att fastna ordentligt efter värmen.

Vår hemmabyggda lackbox fungerade helt underbart. Det var ljust och bra ventilation. När man målade ena sidan på taket så drogs färgdammet över på andra sidan och ner mot golvet och när man gick över till andra sidan var allt färgdamm borta. Sjunkhastigheten gick varken för fort eller för sakta. Farsan tyckte det var en bra box att måla i och efter hans 55 år i diverse lackboxar tror jag att han vet vad han pratar om.

Imorgon har man en hel del att göra när man skall skruva på alla delar man plockat lös.

Får väl uppdatera imorgon med bilder på en färdig gammsaab med ny lack.

Tjing
Till top