Svettig sommar

Hus och garage / Permalink / 0
Det var otroligt svettigt att måla huset. Vi fick skrapa bort all färg för huset var inte målat på säkert 15-20 år. Provade skrapa och slipa bort färgen med alla tänkbara olika verktyg, billig vanlig färgskrapa med vändbara stålblad, hårdmetall skrapa, bandputs, stålborste och roterande stålborste. Det bästa verktyget var egentligen två verktyg, billiga stålskrapan som jag vässade med bandputs titt som tätt så den var som en kniv. Efter att all färg var bortskrapad så behandlade vi med olja och grundfärg. Oljan fick bara torka ca 15minuter innan grundfärgen skulle på. Efter det var det toppfärg.

När huset var målat så gjorde vi nya knutar och nya fönsterfoder med lite form eller gjorde nya....det fanns inga. Även bron blev helt ny.

Här är några bilder före och efter.

Banta...Alla ni som har ett hus och funderar på att fixa bort några kilo fläsk kan jag säga att det går ca 6kg fläsk för att skrapa och måla ett hus.

Nu skall jag gå och rengöra pelletsbrännaren.
Tjing

Oj vad man har slitit

Hus och garage / Permalink / 0

Satt och tittade på bilder man tagit när man renoverat huset. Fy vad O-vackert det har varit och hur mycket arbete man lagt ner under ett år. Men nu är det skönt när det mesta är åtgärdat. Måste fortfarande samla energi så man får göra pannrummet lite finare.

Här är en bild på hallen i källaren före.


Här är en bild efter åtgärder. Följande är gjort, Nytt golv, väggar målade med special färg som har sand inblandat, dörrar isärtagna och renskrapade, halvpanel på väggarna.


Här är ingågen till tvättstugan. Vackra färger??


Och efter, nytt golv, spacklade och målade väggar.


Bild på maskinparken.


Och här har vi en ny lösning.


Köket mitt i renoveringen.


Och när det blev färdigt.


Här är duschen mitt i renoveringen.


Detta var verkligen något man ville bli färdig med fort så man kunde tvätta sig.


Och här är pannrummet som återstår att renovera.


Nu skall jag gå och titta på lite tv.
Tjing

Till top