Kamrem

Bil / Permalink / 2
Har oroat mig för kamremmen i min Ford. Rembyte skall ske vid 100 000km eller 5år, alternativt vid 65 000km vid hård körning. Bilen har gått 200 000km och är 11år. 

I service boken står det inte att någon bytt kamremmen och det finns inget märke i motorrummet som talar för att man bytt remmen. Har kört försiktigt nu i flera månader och varje gång man hör något ljud så tror man att det var remmen som lade sig som en matta på vägen och att ventilerna skall sticka upp genom motorhuven.

Såg att http://perry.blogg.se/ råkat ut för ett kamremmsras och då beslutade jag mig för att byta så man är på säkra sidan. Det var inte en dag försent se bilder.Fullt med textil under kåpan. Remmen är säkert från fabrik. Datum på alla delar var 96-97 och bilen är en 97'a. Remmen har gått 203 050km och är 11år.Har avfettat och spolat med högtryckstvätten före montering av de nya delarna så remmarna har en trevligare tillvaro där under kåpan.Här är de förbrukade slitdelarna. Vattenpump två remmar två spännhjul och ett stödhjul är utbytta till en kostnad av 1650kr. Delarna är pirat men ändå samma fabrikat som Ford säljer men utan Ford stämplar. Arbetstid för kamremmsbyte är ca 4 timmar.

Nej nu måste jag sluta med datan för tanten gapar efter den.

Döda mygg

Allmänt / Permalink / 1
Nu har myggmaskinen varit igång 6 dagar och det har blivit lite mygg i maskinen. Tömde påsen idag se bilder.En hög med lik.
Det har blivit mycket roligare att vara ute nu för man blir inte biten av myggen hela tiden. Maskinen gör sitt jobb.

Hej då.

Myggsugare

Allmänt / Permalink / 0

Livet var underbart i Turkiet, inget städande eller matlagande bara ligga på stranden och vid behov beställa bira. Maten i Turkiet är suverän, allt är gott och rejält kryddat. Enda negativa är att tiden går så fort där nere, 14 dagar var som en vecka. Nästa resa blir minst 21 dagar.

När man väl är hemkommen så vad möts man av då? jo mygg och åter mygg. Fy fan för dessa blodsugare, de fördärvar hela sommaren. Men den här killen har förra sommaren införskaffat sig en av de bästa sommarprylarna man kan ha och det är en myggsugare som lockar dit myggen och suger in djävlarna i en påse och när påsen är full tar jag vattenkokaren och värmer upp en liter kokhett vatten och ger dem en dusch som heter duga. Alla blodsugarna dör på stuberten ha ha ha.

Maskinen vi skaffade heter Mosquito Magnet Liberty Plus och klarar ca 4000 kvadrat. (Vi har lite över 3000 kvadrat gård) Den lockar myggen med gasol som förbränns i en katalysator och skapar koldioxid liknande det vi andas ut och en tablett som har en mänsklig doft, sedan är det ett uppladdningsbart batteri som driver en fläkt och suger in de små rackarna i en påse. Suverän maskin. Förra sommaren så minskade myggen efter ca 3 veckor och man kunde börja leva där ute. Enligt reklamen så skall myggbeståndet minska efter ett år.

Här är en bild på den uppstartade maskinen.Efter en timme så är det redan 50-100 mygg i påsen. Syns lite dåligt på bilden.Många tycker maskinen är skit men har dem en maskin? Jag har en och vet att det fungerar. Viktigast med maskinen är placeringen. Den skall vara mellan dig och platsen där myggen pippar eller hur dom nu uppstår.

Dax för bastu.

Till top