Framvagn

Beställt en framvagn från England. Kollat lite i USA och Sverige och resultatet blev England för priset och leveranstiden. Har själv en framvagn som ej är färdig men den är tillverkad i rör och jag vill ha en I-Beam för att den passar stilen bättre. Behöver inte den på ett par veckor men det är bra att ha den färdigt så går det smidigare med bygget sedan när det är dax,
 
 

Två slipade

Skurit lite plåtar till ramkrysset och slipat färdigt ramskenorna. Måste blästra lite grejor innan jag kan svetsa ramkrysset.
 
 

Slipa

Äntligen har man fått tid till bilbygget. Hyddan är färdig och alla bilar har vinterdäck så då får man tid till annat. Varit till garaget och slipat på ramskenorna. Är et helsikes gnidande. 6 timmar och en skena färdig. Händerna alldeles skagiga.
 
Börjat söka efter en I-Beam framaxel och har hittat några allternativ. Blir nog att lägga en order snart. Har en röraxel som ej är klar men tycker I-Beamen är snygare.
 
 

Var till bilprovningen

Bilen blev besiktad idag. Den jäkeln svek mig, en bromsslang bak hade en spricka och handbromsen var helt ur funktion på samma sida. Åkte över till Ojanperä på lunchen och handlade bromsbackar och nya bromsslangar till båda sidorna. Kostade 50 euro för allt. Tänkte laga felen till helgen men tänkte att jag gör det idag så är det klart.
 
När jag tog isär bromsen bak ramlade beläggen ner på golvet. Så det var ju en bra förklaring varför inte handbromsen fungerade. Nu är allt bytt så man får åka å få tvåorna strukna.
 
 

Burit ner en massa värme i källaren

På söndag bars det ner fyra pallar pellets i källaren. Handlar alltid pellets av Göran Tornberg. Han lastar sin traktorkärra full med pelletspallar och kör dem hem på gården, sedan lyfter han av pallarna och kör dem ner till min källaringång så jag bara behöver bära in dom i pannrummet. Så nu har man vinterns värme i påsar vid pannan och det är bara att fylla magasinet efter behov.
 
RSS 2.0