Myggsugare

Allmänt / Permalink / 0

Livet var underbart i Turkiet, inget städande eller matlagande bara ligga på stranden och vid behov beställa bira. Maten i Turkiet är suverän, allt är gott och rejält kryddat. Enda negativa är att tiden går så fort där nere, 14 dagar var som en vecka. Nästa resa blir minst 21 dagar.

När man väl är hemkommen så vad möts man av då? jo mygg och åter mygg. Fy fan för dessa blodsugare, de fördärvar hela sommaren. Men den här killen har förra sommaren införskaffat sig en av de bästa sommarprylarna man kan ha och det är en myggsugare som lockar dit myggen och suger in djävlarna i en påse och när påsen är full tar jag vattenkokaren och värmer upp en liter kokhett vatten och ger dem en dusch som heter duga. Alla blodsugarna dör på stuberten ha ha ha.

Maskinen vi skaffade heter Mosquito Magnet Liberty Plus och klarar ca 4000 kvadrat. (Vi har lite över 3000 kvadrat gård) Den lockar myggen med gasol som förbränns i en katalysator och skapar koldioxid liknande det vi andas ut och en tablett som har en mänsklig doft, sedan är det ett uppladdningsbart batteri som driver en fläkt och suger in de små rackarna i en påse. Suverän maskin. Förra sommaren så minskade myggen efter ca 3 veckor och man kunde börja leva där ute. Enligt reklamen så skall myggbeståndet minska efter ett år.

Här är en bild på den uppstartade maskinen.



Efter en timme så är det redan 50-100 mygg i påsen. Syns lite dåligt på bilden.



Många tycker maskinen är skit men har dem en maskin? Jag har en och vet att det fungerar. Viktigast med maskinen är placeringen. Den skall vara mellan dig och platsen där myggen pippar eller hur dom nu uppstår.

Dax för bastu.

Till top